marți, 26 aprilie 2011

Începe Timishort!

Și anul acesta, la Timişoara (4-8 mai) va avea loc a treia ediţie a Festivalului Internaţional de Film Timishort. După cum spune și numele festivalului, e vorba de scurtmetraje, atât internaţionale, cât şi românești.

O competiție internațională selectă

Competiția Internațională va cuprinde doar 12 scurtmetraje, concentrând competiția în trei calupuri de filme scurte. Și tari. Videorama, programul de film experimental și artă video, va cuprinde tot 12 filme, împingând limitele artei cinematografice dincolo de metodele convenționale ale cinema-ului.


O nouă secțiune competițională
Pe lângă competiţia internaţională şi Videorama, Timishort introduce anul acesta o secţiune competiţională națională, care va conţine 8 filme româneşti de scurtmetraj, unele dintre ele în premieră absolută.

Pe lângă acestea, se va mai prezenta o selecţie a celor mai bune creaţii recente ale prestigioaselor Universităţi de Film şi Televiziune din München, Germania şi din Belgrad, Serbia, precum şi programe speciale ale festivalurilor de film partenere: Festival International du Film Francophone de NamurAnim'Est BucureştiCologne OFF şi Directors' Lounge Berlin.


Emanuelle Moretti la Timișoara

Mai mult, în secțiunea Focus On, Timishort va prezenta o selecție a celor mai bune scurtmetraje din Germania și un portret de autor al lui Emanuele Moretti, fiul celebrului regizor italian Nanni Moretti, ce prezintă toate calitățile pentru a călca pe urmele tatălui său. Astfel, Timishort va continua să descopere noi talente și potențiali viitori autori de cinema.


Evenimentul este organizat de Asociaţia Română a Filmului Independent, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei.
Mai multe detalii, aici.

Niciun comentariu: